Previous Thread
Next Thread
New Reply
Print Thread
Joined: May 2003
Posts: 5,346
spaztikid
dikitzaps
spaztikid
dikitzaps
1974 Toyota Celica

Joined: May 2003
Posts: 5,346
LA
Feb 5, 11:26am - #97829 
AEM GEN 1 CAI CEL's

wtf is up with this thing... starting about a month ago every time i really push the car i get a CEL... i've read all the posts about it on NC and there is no solution.

My Intake has been on for about 1 year (8000 miles) now, i recently cleaned the filter and MAFS.

anyone else have this problem ?? how long has your CAI been on?

I know its installed properly...

Joined: Aug 2003
Posts: 566
Immo
Senior Member
Immo

Senior Member
2000 Toyota Celica GT

Joined: Aug 2003
Posts: 566
Tilburg, The Netherlands
Feb 5, 11:50am - #97830 
hmm

have it on about 5 months, no problem(s) up to now


Joined: Jul 2003
Posts: 1,143
booyaolian
Specialist
booyaolian
2000 Black Toyota Celica GT
Specialist
2000 Toyota Celica GT

Joined: Jul 2003
Posts: 1,143
Austin, TX
Feb 5, 12:59pm - #97831 
Originally Posted by spaztikid
wtf is up with this thing... starting about a month ago every time i really push the car i get a CEL... i've read all the posts about it on NC and there is no solution.

My Intake has been on for about 1 year (8000 miles) now, i recently cleaned the filter and MAFS.

anyone else have this problem ?? how long has your CAI been on?

I know its installed properly...


maybe you should sell it and get an Injen CAI

Joined: May 2003
Posts: 5,346
spaztikid
dikitzaps
spaztikid
dikitzaps
1974 Toyota Celica

Joined: May 2003
Posts: 5,346
LA
Feb 5, 1:01pm - #97832 
Originally Posted by booyaolian
Originally Posted by spaztikid
wtf is up with this thing... starting about a month ago every time i really push the car i get a CEL... i've read all the posts about it on NC and there is no solution.

My Intake has been on for about 1 year (8000 miles) now, i recently cleaned the filter and MAFS.

anyone else have this problem ?? how long has your CAI been on?

I know its installed properly...


maybe you should sell it and get an Injen CAI


i've heard the same problems with Injen...

i think i'm gonna go to AEM and bitch at them untill they give me a 2gen for free... its not like its an ebay rip off, i payed like 220 for this thing when it came out over a year ago.

Joined: Jul 2003
Posts: 1,143
booyaolian
Specialist
booyaolian
2000 Black Toyota Celica GT
Specialist
2000 Toyota Celica GT

Joined: Jul 2003
Posts: 1,143
Austin, TX
Feb 5, 1:12pm - #97833 
Originally Posted by spaztikid
Originally Posted by booyaolian
Originally Posted by spaztikid
wtf is up with this thing... starting about a month ago every time i really push the car i get a CEL... i've read all the posts about it on NC and there is no solution.

My Intake has been on for about 1 year (8000 miles) now, i recently cleaned the filter and MAFS.

anyone else have this problem ?? how long has your CAI been on?

I know its installed properly...


maybe you should sell it and get an Injen CAI


i've heard the same problems with Injen...

i think i'm gonna go to AEM and bitch at them untill they give me a 2gen for free... its not like its an ebay rip off, i payed like 220 for this thing when it came out over a year ago.


good luck!!!

will an Injen Short Ram have the same problem?

Joined: May 2003
Posts: 5,346
spaztikid
dikitzaps
spaztikid
dikitzaps
1974 Toyota Celica

Joined: May 2003
Posts: 5,346
LA
Feb 5, 1:13pm - #97834 
i dont know personally.

Joined: Sep 2003
Posts: 22
SimpleGuy215
Member
SimpleGuy215
2000 Red Toyota Celica GT
Member
2000 Toyota Celica GT

Joined: Sep 2003
Posts: 22
SoCal
Feb 5, 2:38pm - #97835 
Originally Posted by spaztikid
wtf is up with this thing... starting about a month ago every time i really push the car i get a CEL... i've read all the posts about it on NC and there is no solution.

My Intake has been on for about 1 year (8000 miles) now, i recently cleaned the filter and MAFS.

anyone else have this problem ?? how long has your CAI been on?

I know its installed properly...


you might want to check the steronoid (not sure if that's how you spell it) it's a small cylinder device that was attached to the air box. i had a problem with mine and the CEL light came on too eveytime i pushed the car but i don't have a CAI. dunno hope it helps wave

Joined: May 2003
Posts: 5,346
spaztikid
dikitzaps
spaztikid
dikitzaps
1974 Toyota Celica

Joined: May 2003
Posts: 5,346
LA
Feb 5, 2:40pm - #97836 
Originally Posted by SimpleGuy215
Originally Posted by spaztikid
wtf is up with this thing... starting about a month ago every time i really push the car i get a CEL... i've read all the posts about it on NC and there is no solution.

My Intake has been on for about 1 year (8000 miles) now, i recently cleaned the filter and MAFS.

anyone else have this problem ?? how long has your CAI been on?

I know its installed properly...


you might want to check the steronoid (not sure if that's how you spell it) it's a small cylinder device that was attached to the air box. i had a problem with mine and the CEL light came on too eveytime i pushed the car but i don't have a CAI. dunno hope it helps wave


you meen solenoid right? ... i will check it, but i dont think thats the problem.

Joined: Jul 2002
Posts: 10,123
VSGTS14
05 WRB
VSGTS14

05 WRB
2005 Subaru WRX STi

Joined: Jul 2002
Posts: 10,123
Milford, NJ
Feb 5, 3:05pm - #97837 
Injen... thumbsup thumbsup thumbsup


SUBARU TECNICA INTERNATIONAL
Joined: May 2003
Posts: 5,346
spaztikid
dikitzaps
spaztikid
dikitzaps
1974 Toyota Celica

Joined: May 2003
Posts: 5,346
LA
Feb 5, 3:33pm - #97838 
Originally Posted by VSGTS14
Injen... thumbsup thumbsup thumbsup


how many mile do you have on your Injen... have you drive HARD with the Intake for more than 5 mins? I'm thinking about buying an Injen RD.

Joined: Jul 2003
Posts: 421
Elkal900
Senior Member
Elkal900

Senior Member
2000 Toyota Celica

Joined: Jul 2003
Posts: 421
Florence SC
Feb 5, 4:21pm - #97839 
Ive had my CAI on since I think OCT last year and I drive hard a good bit, with no"problems confused

Joined: May 2003
Posts: 5,346
spaztikid
dikitzaps
spaztikid
dikitzaps
1974 Toyota Celica

Joined: May 2003
Posts: 5,346
LA
Feb 5, 4:22pm - #97840 
gen1 or 2?

Joined: Jul 2002
Posts: 10,123
VSGTS14
05 WRB
VSGTS14

05 WRB
2005 Subaru WRX STi

Joined: Jul 2002
Posts: 10,123
Milford, NJ
Feb 5, 4:23pm - #97841 
Originally Posted by spaztikid
Originally Posted by VSGTS14
Injen... thumbsup thumbsup thumbsup


how many mile do you have on your injen... have you drive HARD with the intake for more than 5 mins? I'm thinking about buying an injen RD.


idk how many are on it...but i have shortram and yes we have hit lift a couple of times with it on...sounds good thumbsup


SUBARU TECNICA INTERNATIONAL
Joined: Jul 2003
Posts: 421
Elkal900
Senior Member
Elkal900

Senior Member
2000 Toyota Celica

Joined: Jul 2003
Posts: 421
Florence SC
Feb 5, 4:30pm - #97842 
Originally Posted by spaztikid
gen1 or 2?


its a gen1

Joined: Oct 2003
Posts: 1,227
hephaestus
Specialist
hephaestus
Specialist

Joined: Oct 2003
Posts: 1,227
New Jersey
Feb 5, 5:44pm - #97843 
Originally Posted by spaztikid
Originally Posted by VSGTS14
Injen... thumbsup thumbsup thumbsup


how many mile do you have on your injen... have you drive HARD with the intake for more than 5 mins? I'm thinking about buying an injen RD.

I had my Injen CAI for about a year and a half. Let's say 17,000 miles? Loved it from the first day I had it installed and hit lift. I drive hard sometimes close to a half hour at a time. I also had a problem with a CEL one year after install. Nothing before until I was driving hard one day and there it was. It stayed there for a couple of months this is after trying the battery trick several times. I then read how people from this site tried cleaning the MAFS and I tried it with the battery trick again. Haven't had the CEL since. If that didn't work I was prepared for the only thing I could do. Take it to Toyota and play the runaround, checking codes, we don't know, take the Intake off, it's fixed, oh! the CELs back, we don't know, checking codes again game.

Join the conversation - Register Now or Log In to add your comment


Moderated by  isaac 

Member Spotlight
QuickChick03gt
QuickChick03gt
2004 Acura & Subaru RSX-S A-Spec & WRX S
Colorado

Posts: 448
Joined: October 2003
Random: Current Rides: 2004 RSX-S A-Spec &
2005 Subaru WRX STI
2004 Yamaha R6


Show All Member Profiles 
Shout Box
Recent Topics
White plug in next to hood release
by Celli4Life. 05/26/2017 7:32 PM
02' Celica GT pictures - New member
by Daweed. 05/21/2017 3:34 PM
Engine Developed Slight Tapping Noise
by ciaranleeman. 05/17/2017 12:49 AM
Apexi N1 exhaust
by Felix0697. 05/15/2017 4:58 PM
Toyota celica GT 2004 - 6 gears?
by Arve2afm. 05/13/2017 5:33 AM
FS: Custom OEM Tsunami Badge
by 00BlkCeli. 05/08/2017 11:11 AM
Looking for parts sources
by Calparts. 05/05/2017 11:18 PM
2004 GTS my 6th gear going to neutral by itself
by CapistranCelica. 05/05/2017 3:16 AM
Customize Your Toyota Celica Privacy Policy · About · Contact
Privacy Policy · About · Contact
CelicaHobby.com is an independent Toyota Celica enthusiast website. CelicaHobby.com is not sponsored by or affiliated with Toyota Motor Sales, USA, Inc. in any way. The Toyota and Celica names and logos are trademarks owned by Toyota Motor Sales, USA, Inc.
© CelicaHobby.com, 2001-2017
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.1
(Snapshot build 20170512)