Previous Thread
Next Thread
New Reply
Print Thread
Joined: Feb 2005
Posts: 1
speedimage_3381
New Member
speedimage_3381 Feb 6, 1:56am - #392434 
New Member

Joined: Feb 2005
Posts: 1
ca
Installed CAI but check engine light comes up, why?

The first day it was ok but the next day, the check engine light came up, why??!?!
Joined: May 2003
Posts: 5,346
spaztikid
dikitzaps
spaztikid Feb 6, 2:45am - #392435 
dikitzaps
1974 Toyota Celica

Joined: May 2003
Posts: 5,346
LA
check all your connections and make sure they're in the right place...

if they are, go get a code pulled and post it and then someone will tell you what you need to do.
Joined: Oct 2004
Posts: 180
Superstuddc27
Member
Superstuddc27 Feb 6, 3:35am - #392436 
Member

Joined: Oct 2004
Posts: 180
fullerton, ca
reset the ECU. worked for me.
Joined: Nov 2002
Posts: 396
Illusive
Member
Illusive Feb 6, 6:43am - #392437 
Member

Joined: Nov 2002
Posts: 396
Southern California
Originally Posted by Superstuddc27
reset the ECU. worked for me.

what CAI

ebay
AEM (gen 1 - 2)
Injen (gen 1 - 2)

?
if you continue to get cel's your maf is most likely incorrectly positioned and you need a new CAI.

Controlled Inertia
President
8.831 @ 79.8 mph (best 1/8 new motor 12/02/04)
2.007 (best 60')
All motor
Joined: Jan 2004
Posts: 5,129
Sultan
Speed Omen
Sultan Feb 6, 6:46am - #392438 

Speed Omen
2002 Toyota Celica GT

Joined: Jan 2004
Posts: 5,129
Philadelphia, PA
- reset ecu
- let engine run for 20 minutes (don't press accelerator during this time)
Joined: Jun 2004
Posts: 3,748
hombredelassrtas
CF Connoisseur
hombredelassrtas Feb 6, 9:30am - #392439 

CF Connoisseur
2004 Toyota Celica

Joined: Jun 2004
Posts: 3,748
Gainesville, FL
can also search celica threads for more info. Makre sure all leada are plugged right that were not used. Can use large screws to plug it up then electrical tape to sela it off. Make sure it int here good but that it wont suck up the screw wink

[Linked Image]
Joined: Sep 2004
Posts: 49
TRDxvvtl
Member
TRDxvvtl Feb 7, 3:36am - #392440 

Member
2001 Toyota Celica

Joined: Sep 2004
Posts: 49
San Gabriel,California
i had the same problem dude,came up a few times,reset ECU a few times didnt work, avoid gettin water into ur MAFS and clean it. After i cleaned it wit throttle body cleaner wit a q tip and it was gone.
Joined: Oct 2004
Posts: 180
Superstuddc27
Member
Superstuddc27 Feb 7, 6:49am - #392441 
Member

Joined: Oct 2004
Posts: 180
fullerton, ca
Originally Posted by Sultan
- reset ecu
- let engine run for 20 minutes (don't press accelerator during this time)


Don't need to do the latter part. Just disconnect the negative terminal of the battery for a few mintues and there you go.


Oh yeah, i have an ebay Intake, AEM replica Gen1. No bogging or CEL. had a cel after two days after install, but went away after a RESET.
Joined: Jan 2004
Posts: 2,373
AZZKIKR
SHO - NUFF
AZZKIKR Feb 7, 2:34pm - #392442 

SHO - NUFF
2003 Toyota Celica GT

Joined: Jan 2004
Posts: 2,373
ATL GA
I have a cel for a different reason...blown cat
Joined: Jun 2004
Posts: 29
MattsGTS2000
Member
MattsGTS2000 Feb 9, 4:18pm - #392443 
2000 Silver Toyota Celica
Member
2000 Toyota Celica

Joined: Jun 2004
Posts: 29
Carrollton, GA
sometimes it comes from your computer reading that the air/fuel mixture is too lean, this is why mine comes on...i do the reset thing and if i keep it in the right mixture(actually use my air/fuel ratio gauge) it stays off, but the instant i start to give it hell the CEL comes back on... just my two cents
Join the conversation - Register now or Sign in to add your comment


Moderated by  isaac 

Customize Your Toyota CelicaPrivacy Policy · About · Contact
CelicaHobby.com is an independent Toyota Celica enthusiast website. CelicaHobby.com is not sponsored by or affiliated with Toyota Motor Sales, USA, Inc. in any way. The Toyota and Celica names and logos are trademarks owned by Toyota Motor Sales, USA, Inc.
© CelicaHobby.com, 2001-2016