Previous Thread
Next Thread
New Reply
Print Thread
Joined: May 2004
Posts: 204
docsmiley
Member
docsmiley Aug 31, 2:07am - #263412 

Member
2003 Toyota Celica

Joined: May 2004
Posts: 204
Florida Panhandle
Installed Happy's ground kit - now windshield washer won't work!

Any suggestions as to where I fucked up?

[Linked Image]
Joined: Dec 2003
Posts: 487
GTS2003BLK
Senior Member
GTS2003BLK Aug 31, 2:19am - #263413 

Senior Member
2003 Toyota Celica

Joined: Dec 2003
Posts: 487
Portland, Oregon
Have you checked the fuse for the windshield washer?
Joined: Oct 2002
Posts: 1,233
EuRoBoYGT
black & blue 4 you
EuRoBoYGT Aug 31, 3:23am - #263414 

black & blue 4 you
2000 Toyota Celica GT

Joined: Oct 2002
Posts: 1,233
El Paso, TX
try tighting the nut on the base of the wiper maybe it's loose (thats if you can here the motor but the wipers don't go up and down)

[Linked Image]
i've been changing but you'll never see me now
now i'm blaming you for everything
Joined: Jun 2002
Posts: 820
GOLDCELICA
Senior Member
GOLDCELICA Aug 31, 8:33am - #263415 

Senior Member

Joined: Jun 2002
Posts: 820
San Diego
Not sure what's goin' on but i'll give it a shot.

If it happened right after you installed the ground kit try removing it. Then see if your windshield washer works again. If works again great re-wire the grounds to different area.

If nothing happens could be couple things. Name a few Clog hoses, leaky reservoir, loose Hoses, Clog spray nozzles. Anyway how did you install the grounding kit and what locations did you place the grounds to?

If you can't hear the windshield washers motor. Check the fuse. A wire may have got yanked near the reservoir while connecting the grounds in their locations. Check to make sure your windshield water reservoir tank connections are plugged in. Their is a harness that plugs into the windshield water reservoirs pump it's motorized so you should be able to hear it when you push the windshield spray button. If you don't hear any noises when you push the spray button. Follow the wire see if it's not cut, pinched, or damaged in anyway.

If you can't figure it out after that get a volt meter see if any electric is coming out of the harness that plugs into the water reservoir. If you got juice then the reservoirs motor is dead.

Hope you get it to work.

Originate, Innovate, Never Imitate. Since 2000-04.
Joined: May 2004
Posts: 204
docsmiley
Member
docsmiley Aug 31, 5:37pm - #263416 

Member
2003 Toyota Celica

Joined: May 2004
Posts: 204
Florida Panhandle
Not sure where the washer fuse is located. I'm not familiar with the electrical system and don't know how to read a diagram.

[Linked Image]
Joined: May 2004
Posts: 204
docsmiley
Member
docsmiley Aug 31, 5:38pm - #263417 

Member
2003 Toyota Celica

Joined: May 2004
Posts: 204
Florida Panhandle
Originally Posted by EuRoBoYGT
try tighting the nut on the base of the wiper maybe it's loose (thats if you can here the motor but the wipers don't go up and down)


Thanks - but it's the washer, not the wiper.

[Linked Image]
Joined: Mar 2004
Posts: 1,187
fonz182
Pimpin aint easy
fonz182 Aug 31, 5:43pm - #263418 

Pimpin aint easy
03 Toyota Celica GT

Joined: Mar 2004
Posts: 1,187
Hayward / UCD, CA
Gold forgot about a pinched hose. I know that you have to remove the large plastic cover and the fluild hose its connected to it. maybe its pinched, but doubtful cause you prolly would have checked that out already.
Joined: Aug 2003
Posts: 4,278
Virgilson
TheFilipinoCrew
Virgilson Sep 1, 3:39am - #263419 

TheFilipinoCrew
2000 Toyota Celica GT

Joined: Aug 2003
Posts: 4,278
Pomona, CA
not really sure...just check your hoses...maybe its pinched down somewhere...
Joined: May 2004
Posts: 204
docsmiley
Member
docsmiley Sep 12, 4:21am - #263420 

Member
2003 Toyota Celica

Joined: May 2004
Posts: 204
Florida Panhandle
Originally Posted by fonz182

Gold forgot about a pinched hose. I know that you have to remove the large plastic cover and the fluild hose its connected to it. maybe its pinched, but doubtful cause you prolly would have checked that out already.


Finally got a chance to get back under the Hood. Started taking stuff apart and realized that the strut bar I installed was the culprit. Yes - I pinched the hose. Thanks, fonzi! thumbsup cheers

Nothing to do with the ground wiring except I installed it all on the same day.

[Linked Image]
Join the conversation - Register now or Sign in to add your comment


Moderated by  isaac 

Customize Your Toyota CelicaPrivacy Policy · About · Contact
CelicaHobby.com is an independent Toyota Celica enthusiast website. CelicaHobby.com is not sponsored by or affiliated with Toyota Motor Sales, USA, Inc. in any way. The Toyota and Celica names and logos are trademarks owned by Toyota Motor Sales, USA, Inc.
© CelicaHobby.com, 2001-2016