Previous Thread
Next Thread
New Reply
Print Thread
Joined: Jul 2003
Posts: 523
jgmx
Senior Member
jgmx May 3, 4:21am - #170285 

Senior Member

Joined: Jul 2003
Posts: 523
austin tx
12s not workin

hey guys i upgradeded my 10s to 2 12s... it was workin all good...

but when i was listenin to em w/ the ignition key towards me(so that way it wont hurt the battery) then i turn the ignition key to the other way to start the car and then the subs sotoped workin... it kinda blew the fuse... so i replaced it, and now when i try to ground the amp it always blows the fuse, and some smoke was comin from the amp...

do you guys have any idea what could be happenin??

i'd appreciate any help, thanks guys rice

"The girls are more impressed when you have a 6-pack than when you finish one"
Quote:
Originally posted by Virgilson:
[b]

All I Want is Bang Bang Bang!!!
Joined: Jan 2004
Posts: 1,248
Rocketman
Specialist
Rocketman May 3, 4:27am - #170286 

Specialist
01 Toyota Celica

Joined: Jan 2004
Posts: 1,248
Idaho Falls, ID
If smoke was comming from the amp...that is usually not a good sign man. eek
Joined: Mar 2004
Posts: 372
darksidecelica
Member
darksidecelica May 3, 4:38am - #170287 

Member
2001 Toyota Celica

Joined: Mar 2004
Posts: 372
you shoulda removed the power wire before grounding the amp...if smoke was comin from the amp you most likely burned out ur amp...how many watts is ur amp and how many watts can ur amp wires handle?
Joined: Jul 2003
Posts: 523
jgmx
Senior Member
jgmx May 3, 4:41am - #170288 

Senior Member

Joined: Jul 2003
Posts: 523
austin tx
450watts for the amp

and the wires 500watts


it suckz...

do you guys think that the warranty will cover it...?? frown

"The girls are more impressed when you have a 6-pack than when you finish one"
Quote:
Originally posted by Virgilson:
[b]

All I Want is Bang Bang Bang!!!
Joined: Jul 2003
Posts: 523
jgmx
Senior Member
jgmx May 3, 4:43am - #170289 

Senior Member

Joined: Jul 2003
Posts: 523
austin tx
theres this light in the amp that says protect which is red and its on???

"The girls are more impressed when you have a 6-pack than when you finish one"
Quote:
Originally posted by Virgilson:
[b]

All I Want is Bang Bang Bang!!!
Joined: Mar 2004
Posts: 9
LowClass
New Member
LowClass May 24, 6:14pm - #170290 
New Member
1991 Nissan 300ZX

Joined: Mar 2004
Posts: 9
Northern VA
dissconnect the main power wire, ground the amp, mAKe sure you have tohe correct fuse within a foot of your battery, and your ground wire needs to be no loger then a foot and a half long. after you hav edone that make sure all the fuses are of the correct size and then try again. if its still going into protect that means that that amp can not handle the load it takes to push those 2 12's

LOW CLASS CUSTOMS
Joined: Apr 2004
Posts: 338
Brian63
Member
Brian63 May 24, 6:21pm - #170291 

Member
2000 Toyota Celica

Joined: Apr 2004
Posts: 338
Macomb IL
I will have to say that when smokes comes from your amp its usually dead. But if you get it replaced disconnect the power wire or take the fuse out before you ground it. Also make sure your wire is big enough. I use 4 awg on my 1000/1 and thats plenty big.
Join the conversation - Register now or Sign in to add your comment


Moderated by  isaac 

Customize Your Toyota CelicaPrivacy Policy · About · Contact
CelicaHobby.com is an independent Toyota Celica enthusiast website. CelicaHobby.com is not sponsored by or affiliated with Toyota Motor Sales, USA, Inc. in any way. The Toyota and Celica names and logos are trademarks owned by Toyota Motor Sales, USA, Inc.
© CelicaHobby.com, 2001-2016